BIO - ETHANOLHAARDEN

Wens je de gezelligheid van vuur en warmte? Beschik je niet over een schouw, gasaansluiting of rookkanaal? Opteer je voor gezelligheid zonder verbranding of uitstoot? Met een bio-ethanolhaard creëer je meteen een mooi vlammenspel.

Bio-ethanol

Deze biobrandstof is zuivere alcohol. Een soort alcohol die op duurzame wijze geproduceerd wordt uit biomassa. Het grote voordeel aan biohaarden is dat er bij de verbranding van dit natuurlijke product geen schadelijke stoffen vrijkomen. Ook geen CO of rook. Dit in tegenstelling met fossiele brandstoffen zoals gas. Het enige dat vrijkomt tijdens het verbrandingsproces is waterdamp en CO2.  Dit is exact hetzelfde als wat mensen uitademen. Vandaar dat er dus geen schouw of afvoer nodig is. Je kan de bio-ethanol sfeerhaard dus zetten waar je maar wil. Bio-ethanol is een alcohol die op duurzame wijze geproduceerd wordt uit biomassa. Dit gebeurt door fermentatie van suikers (uit graangewassen (= tarwa/maïs), suikerriet, suikerbiet, …).

Sfeer en warmte

Biohaarden zijn hoofdzakelijk bedoeld om als sfeer te dienen. Daarnaast geven ze ook effectief warmte. Het gemiddelde systeem met een vuurlinie van 60 cm geeft al 3.5kW, wat te vergelijken is met een goede radiator. Dit product is niet geschikt voor gebruik als primaire verwarming.